Beregn BMI🏃

Indtast højde i centimeter

Indtast vægt i kilo

BMI Vægtstatus
Under 18.5 Undervægtig
18.5—24.9 Normalvægtig
25.0—29.9 Overvægtig
Over 30 Svært overvægtig

Sådan udregner du dit BMI

BMI = vægt i kilo / (højde i meter × højde i meter)


Fx hvis din vægt er 55kg og din højde er 1.68meter:

55/(1.68*1.68)=19.5

Hvad er BMI?

BMI står for Body Mass Index og er den mest udbredte måde at vurdere på, om du er undervægtig, normalvægtig, overvægtig, eller svært overvægtig.

Det skal bemærkes at BMI ikke skelner mellem fedt og muskelmasse, derfor vil visse personer med stor muskelmasse, såsom bodybuildere, boksere, veltrænede folk, eller andre, kunne have en BMI som indikerer fedme på trods af at de er normalvægtige.Hvorfor bruges BMI?

BMI bruges fordi vægt og sundhed ofte hænger sammen. For eksempel er der en øget risiko for en række sygdomme, såsom hjertekarsygdomme, diabetes og visse typer af kræft, hos personer der er overvægtige.

Det kan derfor være nyttigt at vide om en person har en sund vægt, så man kan tage eventuelle forholdsregler for at forbedre sin sundhed. Det er vigtigt at huske, at BMI ikke er den eneste faktor, der påvirker en persons sundhed, og det er ikke altid den mest præcise måde at vurdere en persons sundhed på.

Derfor bør man altid betragte ens BMI som værende vejledende. Hvis man er i tvivl om sin egen sundhed, bør man konsultere en læge.BMI-beregneren siger jeg er overvægtig, hvad gør jeg?

Er du i tvivl om din sundhed, burde du kontakte din læge. BMI-beregneren på siden er kun vejledende. Der kan være mange årsager til, at man er overvægtig, og det er ikke sikkert at du er usund, bare fordi at dit BMI siger at du er overvægtig.